Information till vårdgivare och/eller patienter

Har ni kö till er psykolog/kurator eller lokalbrist på er vårdmottagning? Remittera till vår samtalsmottagning i Gamla Stan med en enkel knapptryckning!

Mottagningen som ligger på Prästgatan 9 är en specialistmottagning inom första linjens psykiatri som ni enkelt kan remittera till i Take Care. 

Hos oss arbetar Kuratorer, Psykologer och Psykoterapeuter som runt patienten bildar ett behandlingsteam i syfte att stärka individens psykiska hälsa genom evidensbaserade behandlingar (KBT, MI, ACT, WBT m.fl.) 

Då ni beställer konsultation i Take Care av Better Help väljer ni något av följande konsultationsärenden:

  • Konsultation Kurator – (Adekvata kris/sorgereaktioner, livsstilsförändringar, återfallsprevention efter avslutad depressionsbehandling) 
  • Konsultation Psykolog – (Bedömningssamtal vid oklar/komplex psykisk ohälsa, utredningar)
  • Konsultation Psykoterapi (KBT/ACT Behandling vid väl definierad psykopatologi exempelvis ångest eller förstämningssyndrom)

Vi erbjuder psykologsamtal genom traditionella mottagningsbesök, videomöten eller “Walking Therapy” som är en kombination av lättare motion och psykologisk behandling till fots. För patienter med särskilda behov kan vi numera även erbjuda hembesök av kurator eller psykolog. 

Kontakta oss på 08 – 791 90 10 så berättar vi mer!

Reception 3
Biblioteket

Upplever du som patient någon form av psykisk ohälsa och vill samtala med ett proffs i en lugn och avslappnande atmosfär? Då passar vår samtalsmottagning dina behov som hand i handske.

Till oss kommer du på remiss från din läkare och ett besök kostar och följer samma regler som ett psykologsamtal direkt på din vårdcentral (100 Kr). Frikort gäller. Du kan även välja att komma som privatpatient till oss utan remiss och då kostar besöket 800 Kr. Som privatpatient bokar du ditt besök direkt på 08 – 791 90 10. Då vi journalför och kommunicerar med din vårdcentral i systemet Take Care så uppfyller vi reglerna för sammanhållen journalföring vilket gör att du enkelt kan begära ut dina journalhandlingar från 1177.

Som patient hos Better Help kan du välja på att träffa din psykolog/psykoterapeut/kurator här på mottagningen eller via ett videobesök. För patienter med särskilda behov erbjuder vi även hembesök. 

Våra samtalsrum är inredda i äldre stil med färger, belysning och material som syftar till att ge dig en tillfällig fristad i det moderna livets stress och press. Här råder lugn och harmoni.

Vi har generösa öppettider (Må-Fre 08-20, Lö 11-17), vilket innebär att du lättare kan anpassa ditt besök till ditt livspussel och inte tvärtom. 

Mottagningen ligger på Prästgatan 9 i Gamla Stan. Hit tar du dig lättast med T-bana (Gamla Stan) och en kortare promenad. Är du bilburen finns ett närbeläget parkeringsgarage (Slottsbacken) att tillgå. 

Kom gärna i god tid och slå dig ner i vårt väntrum där vi bjuder på skön musik, något att äta och dricka samt lite avkoppling inför besöket hos din behandlare.

Varmt välkommen till Better Help!